Cooking

Koken is voor mij niet enkel een hobby maar ook ontspanning.
Ik volg nooit kookboek recepten, maar lees ze dikwijls om ideeën op te doen.
Koken is je fantasie laten spelen.

Een regel, hou het eenvoudig.

Paté mamie

Het is een grijs kleurige paté, dit was omdat vroeger geen bewaarmiddelen waren voor mensen van alledag.
Daarom werd het vlees doorgebakken voor een betere bewaring.
Je serveer het best op een schotel met een beetje sla, hierbij voorzie je bruin krenten brood, en een glaasje "Bristol" port wijn.

recept

 

Zalmsla

Een eenvoudig visslaatje met veel vis.
Lekker om appero taostjes of gewoon met stokbrood, serveer je best met een droge witte wijn.

recept

 

Tomat Crevet In De Oven

 

Tomat Crevet

 

Asperge schotel

 

Asperge soepke

 

Garnaal fond

Garnalen gepeld, gebruik de carcassen voor een garnaal fond.
Bewaar de fond eventueel in de diepvries om later te gebruiken bij vissaus.

recept

 

Zeeduivel

 

Puree van garnaal